Luft til luft varmepumpe

Med en luft til luft varmepumpe får du effektiv og energibesparende varme til dit hjem. Luft til luft anvendes i mange typer sommerhuse og parcelhuse, hvor det giver god mening at have en alternativ og energibesparende kilde. Dette vil typisk være velisolerede boliger og sommerhuse. Varmepumperne er i dag i så høj kvalitet, at de både giver et behageligt indeklima i hjemmet og en behagelig temperatur. Derudover vil luft til luft pumper i mange tilfælde være en mere miljøvenlig energikilde, hvilket også er en væsentlig årsag til, at mange danske boligejere udskifter eller supplere deres el-varme med en varmepumpe.

Du kan se vores udvalg af luft til luft varmepumper her på siden, og hvis du gerne vil læse mere om specifikationerne ved de enkelte modeller, så kan du altid trykke ind på din foretrukne model.

Hvad er en luft til luft varmepumpe?

En varmepumpe er en alternativ varmekilde til hjemmet, der vælges af mange bolig- og sommerhusejere, fordi det både er et økonomisk og miljøvenlig alternativ. Varmepumpen er udformet som en kasse og er opbygget af to dele, hvor den ene er placeret inde i huset, og den anden er placeret udenfor. Begge dele placeres typisk ved en ydervæg, hvor udedelen typisk er mellem 50-100 cm i bredde og højde, hvilket afhænger af varmepumpens kapacitet.

Hvordan virker en luft til luft varmepumpe?

Varmepumpen virker ved at yderdelen suger luft ind fra omgivelserne som udvindes til varmeenergi. Denne energi kommer via varmeveksler ind til indedelen, som giver varme til hjemmet. Deraf kommer navnet luft til luft varmepumpe, fordi den omdanner den udvendige luft til varm luft inden for.

Luft til luft pumper vælges typisk til huse, sommerhuse eller parcelhuse, der er velisolerede, da dette vil give den største fortjeneste. Mange husejere vil opleve, at de sparer penge på deres el-regning ved at vælge en varmepumpe. Hvis du er interesseret i at vide, om du vil kunne spare penge på din el-regning, så kan du give os et kald. Vi kan ud fra dine oplysninger om huset hurtigt vurdere, hvor mange penge du vil kunne spare i forhold til dit nuværende energiforbrug.

Fordelene ved en varmepumpe

Der er flere og flere, som vælger at udskifte eller supplere deres nuværende el-varme med en varmepumpe, og dette er ikke uden grund. Varmepumpen har flere fordele, når det kommer til økonomi og bæredygtighed. Selvom den naturligvis anvender energi til at producere varme, så vil der ofte komme 4-5 gange så meget varme igen. Det vil sige, at den producerer omkring 4 kwh varme for hver kwh, den bruger.

Vi har samlet nogle af fordelene ved at vælge en varmepumpe herunder, så du kan danne dig et overblik over, hvorfor det er en god idé at vælge en luft til luft pumpe.

  1. Nem at installere: Luft til luft varmepumpe er nem at installere. Du kan gøre det selv eller få hjælp til installering. Det tager ikke mere end 3 timer at få den op at køre, og det vil ofte være inkluderet i prisen.
  2. Billig i drift: Varmepumpen er meget billig i drift sammenlignet med andre energikilder.
  3. Miljøvenlig: En luft til luft pumpe producerer meget mere energi end den forbruger, derfor vil de fleste forbrugere opleve, at de får halveret deres co2-udslip.
  4. Et godt indeklima: Varmepumpen er med til at give et godt indeklima, da den filtrerer den udendørs luft, inden den kommer ind i dit hjem. Det er specielt til hjem, der bor tæt på en trafikeret vej med en del bilos.

Få et godt indeklima

Mange traditionelle opvarmningsmetoder som el- og vand-radiatorer kan være med til at give udfordringer for indeklimaet, eksempelvis kan luften blive tung ved brug af radiatorer. Det problem er der ikke, når du anvender en varmepumpe. En luft til luft varmepumpe er med til at filtrere luften, så den er helt ren, når den kommer ind. Derfor vil flere boligejere opleve en forbedring i indeklimaet ved at installere en varmepumpe.

Overvej placering af din varmepumpe

Hvis du går med tanker om at få en varmepumpe ind i dit hjem, så er det en god idé at overveje, hvor den skal være placeret. Varmepumpen ligger normalt op af en ydervæg i isolerede bygninger, hvor den kan supplere eller stå for varmen i hjemmet. Der er ikke støjmæssige gener ved den indvendige del, men den udvendige del bruger energi på at omdanne luften. Den udvendige del afgiver samme lyd som en moderne opvaskemaskine, så det er langt fra alvorligt. Det er dog en fordel at placere den væk fra soveværelsets vindue, så du ikke oplever forstyrrelser om aftenen eller natten.

Ring til os: +45 20718081 • Mail: Info@varmepumpesalg.dk
This is default text for notification bar