Luft til vand varmepumpe

Flere og flere danskere får øjnene op for luft til vand varmepumpens mange forcer. Varmepumpen er først og fremmest med til at sikre store besparelser på varmeregningen. Der er mange penge at spare sammenlignet med olie, gas og elvarme. Foruden det økonomiske aspekt, har varmepumpen den fordel, at den langt hen ad vejen er vedligeholdelsesfri, hvis man ser bort fra det årlige serviceeftersyn. Her på varmepumpesalg.dk skal vi nok give dig yderligere viden om de mange fordele ved en luft til vand varmepumpe.

Mens rigtig mange boligejere er bekendt med varmepumpens egenskaber og fordele, så er der knap så mange, der ved, hvordan varmepumpen fungerer rent teknisk. Ønsker du også at vide mere om dette, så fortsæt læsningen.

Hvad er en luft til vand varmepumpe?

Hos Varmepumpesalg ApS er vi specialister i at forhandle varmepumper af forskellige slags. Vi forhandler både luft til luft og luft til vand varmepumper.

En luft til vand varmepumpe kan ikke kun anvendes til varmt brugsvand, men også til rumopvarmning. Med andre ord tjener varmepumpen flere vigtige formål. Drømmer du derfor om et mere komfortabelt indeklima og billigere varmt vand i huset, så er denne pumpetype sandsynligvis det rette for dig. Du kan spare op mod halvdelen af din varmeudgift.

For rigtig mange danskeres vedkommende vil det både økonomisk og rent praktisk give mening at investere i en luft til vand varmepumpe. Det er f.eks. meget udbredt at udskifte både olie- og gasfyr ud med varmepumper, da det vil have en positiv indvirkning på både privatøkonomi og miljø.

Sådan fungerer luft til vand varmepumpen

Varmepumpen består af to dele – henholdsvis en indedel og en udedel. Den udvendige del består af en kompressor, ventilator og rørsystem, der har til opgave at optage varmeenergien fra luften. Det kan den også gøre, selvom der er frost udenfor, så den fungerer året rundt. Denne energi udvindes sidenhen til damp, der sættes under tryk og bliver opvarmet, hvorved der udvindes energi til centralvarmevandet. Når centralvarmevandet er forarbejdet, vil det blive ført videre til den anden del – indedelen – og kan herfra bruges til produktion af såvel centralvarme som varmt brugsvand.

En luft til vand varmepumpe har den uundværlige egenskab, at den kan udnytte energien fra luften, hvad enten temperaturen lyder på +30 eller -25 grader. Dette betyder, at du vil kunne få glæde af varmepumpen året rundt, inkl. om vinteren trods frostgrader. Varmepumpen kan endda fungere som aircondition om sommeren. Derved får du en varmepumpe med mange egenskaber.
Luft til vand varmepumper er som sagt meget lette at vedligeholdelse og næsten vedligeholdelsesfrie. De er desuden nemme at installere og betjene. Mange af de nyere varmepumper kan f.eks. betjenes via fjernbetjeninger og apps. Panasonic er en af de leverandører, der er garant for betjeningsvenlige og energieffektive varmepumper.

Hvem er varmepumpen henvendt til?

De populære luft til vand varmepumper er henvendt til mange boligejere. De er en god investering for dig, der bygger nyt og gerne vil have en billig og fremtidssikret opvarmningsløsning, ligesom udskiftnign tile n varmepumpe vil tjene sig ind i løbet af få år, hvis du ønsker at udskifte en dyr og vedligeholdelseskrævende varmekilde. Varmepumpen finder i disse år vej til rigtig mange helårshuse, ligesom sommerhus- og fritidshusejere i stigende grad sætter deres lid til løsningen. Generelt kan man sige, at varmepumperne er praktiske for danskere med et vandbaseret opvarmningssystem, dvs. vandforsynet gulvvarme eller vandradiatorer.

Er du i tvivl om hvorvidt en luft til vand varmepumper er det rigtige valg for dig, er du meget velkommen til at kontakte os. Vi har gennem tiden rådgivet utallige danske boligejere, så vi kan også spore dig ind på den rigtige løsning med afsæt i dine behov og ønsker. En luft til vand varmepumpe kan erhverves til en overkommelig sum penge og vil typisk kunne tjenes hjem på få år – alt efter den aktuelle opvarmningskilde, isolering m.v.

Stort udvalg af luft til vand varmepumper

Hos varmepumpesalg.dk fører vi et bredt udvalg af luft til vand varmepumper fra mange af de førende brands. Du finder vores aktuelle udvalg ved at klikke dig ind på vores webshop, hvor du kan læse mere om de enkelte produkter. Husk at vi tilbyder dag til dag levering og yder 14 dages returret. Desuden beskæftiger vi et professionelt kundeserviceteam, der står klar til at rådgive dig.